جشن نوروز
نوروز، کلمهای در زبان فارسی میانه است و ریشه در زبان اوستایی دارد. در زبان امروز، این کلمه را به دو شکل تعبیر میکند.
نوروز عام: روزی که در آن سال نو شروع میشود و به روز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) مشهور است.
نوروز خاص: به ششمین روز فروردین، نوروز خاص میگویند که با عنوان «روز خرداد» از آن یاد میشود.
در زمانهای قدیم نیز نوروز را با نام «ناوا سردا» و بهمعنای سالی نو میشناختند. در زمان هخامنشیان نیز نوروز به «نوسارد» و «نوسارجی» مشهور بود.
فلسفه عید نوروز
با توجه به روایتهای افسانهای موجود، نوروز در زمان جمشید، پادشاه چهارم پیشدادی ایران به وجود آمده است. در اوستا، یکی از قدیمیترین کتابهای ایران باستان، از فردی به نام جمشید یاد شده که از قدرت فره ایزدی برخوردار بوده است. جمشید با دستور اهورا مزدا شروع به مقابله با اهریمن میکند؛ چراکه اهریمن در آن زمان خسارات زیادی از جمله قحطی و خشکسالی به بار آورده بود.
شاعران و نویسندگان مشهوری همچون ابوالقاسم فردوسی، ابوریحان بیرونی و طبری نیز جمشید را بنیانگذار اصلی نوروز میدانند.
در روایتی دیگر در شاهنامه آمده است که جمشید در مسیر سفر خود به آذربایجان دستور میدهد تخت و تاجی پرزرقوبرق برایش تهیه کنند. با تابش خورشید به این تاج زرقوبرقدار، دنیا سراسر نور میشود و بهدلیل شادی مردم، «نوروز» به وجود میآید.
***نوروز در مدرسه***
نوروز مهمترین جشن ملی ایرانیان است که همهی مردم قبل از فرا رسیدن بهار، در تلاش برای تدارکات آن هستند. آیینی که امروز به عنوان آداب نوروز برگزار میشوند برگرفته از جشن نوروز در ایران باستان هستند، هرچند برخی از آنها دچار تغییراتی شدهاند.
در پیش دبستان و دبستان پسرانه سرای دانش واحد مرزداران این عید باشکوه باستانی نوروز برگزار شد. در این جشن دانش آموزان تمامی پایه ها در دو تاریخ مشخص شده یعنی شنبه 23 اسفند ماه 1399 ویژه پایه های چهارم و پنجم و ششم و یکشنبه 24 اسفند ماه 1399 ویژه پایه های پیش دبستان تا سوم به مدرسه آمدند و هدیه های نوروزی خود را از پشتیبانان خود دریافت نمودند.
در ادامه آرشیو تصاویر مربوط به این روز ها را به اتفاق یکدیگر مشاهده می کنیم: