021-2936

نقش ورزش در یادگیری دانش آموزان (1)

نقش ورزش در یادگیری دانش آموزان (1)
نسرین عاملی 5 اردیبهشت 1400

تأثیرات مثبتی که ورزش روی سلامت جسم، روح، روان، افزایش یادگیری، حافظه، تمرکز و انگیزه‌ی افراد دارد بر کسی پوشیده نیست. بهره گرفتن از فواید ورزش تنها به دوران مدرسه و تحصیل محدود نمی‌شود، همه‌ی انسان‌ها باید برای بهره بردن از نتایج مثبت ورزش، باید آن را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود بگنجانند چراکه تأثیرات مفید و اثربخش آن در شغل و زندگی افراد نیز می‌تواند مفید واقع شود و موفقیت‌های زیادی برای افراد به ارمغان آورد.

ورزش و بالا رفتن قدرت هوشی افراد

دکتر هالول جان جی راتی در تحقیقات خود به بررسی ارتباط بین مغز و ورزش می‌پردازد و شواهد محکمی ارائه می‌دهد که این شواهد نشان می‌دهد ورزش به‌خصوص ورزش‌هایی که اکسیژن بیشتری لازم دارند مانند ورزش‌های هوازی، ازنظر جسمی مغز را برای عملکرد خود در آمادگی بالایی قرار می‌دهند. نتیجه‌ی تحقیقات دکتر راتی منجر به چاپ کتابی معتبر در این زمینه شده است که در این کتاب آمده است،

ورزش یادگیری را در سه سطح بهبود میبخشد:

ذهن انسان را آماده می‌کند تا توجه، تمرکز و انگیزه‌ی فرد را بالا ببرد،

سلول‌های لازم برای ورود اطلاعات جدید را آماده می‌کند،

به مغز کمک می‌کند تا برای حفظ اطلاعات و یادگیری مطالب جدید آماده شود.

 

ورزش و اثرات آن روی سلامت روحی و روانی دانش‌آموزان

ورزش می‌تواند سلامت روانی دانش آموزان را بهبود بخشد، ورزش می‌تواند بهترین دفاع در برابر بسیاری از مسائل و مشکلات پیرامون بهداشت روانی و روحی فرد باشد. دانش‌آموزان در کلاس درس و  زندگی خود ممکن است با استرس‌های شدیدی روبرو باشند. این استرس‌ها می‌توانند از عواملی مانند نداشتن رابطه‌ی درست با همسالان، اضافه‌وزن، نمرات کم، مشکلات خانوادگی، مشکلات روحی، مشکلات اقتصادی و مالی و ... نشاءت بگیرند که ورزش می‌تواند این استرس‌ها را کنترل کرده و به‌مرورزمان آن‌ها را کاهش دهد به‌طوری‌که فرد بتواند بین زندگی و تحصیل خود تعادل ایجاد کند.

درواقع فعالیت بدنی یک روش طبیعی برای جلوگیری از پیامدهای منفی استرس است که می‌تواند اثرات استرس‌زای مزمن را از بین ببرد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که فعالیت بدنی و ورزش را در زندگی خود گنجانده‌اند ازنظر اجتماعی نیز فعال هستند و اعتمادبه‌نفس بیشتری دارند که این امر موجب برقراری ارتباط اجتماعی مثبت در افراد به‌خصوص دانش‌آموزان می‌شود.

زمانی که فرد به فعالیت بدنی مشغول است، میزان اکسیژن راه‌یافته به مغز نیز افزایش می‌یابد و این امر موجب می‌شود توانایی فرد در تمرکز، یادگیری و به یاد آوردن آموخته‌های قبلی بیشتر شود. اگر بخواهیم ازلحاظ علمی این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم افزایش اکسیژن مغز باعث زنده ماندن نورون‌ها در مناطقی از مغز می‌شود که وظیفه‌ی یادگیری، حافظه و تفکر را بر عهده دارند که این عوامل مؤلفه‌های مهمی در پیشرفت تحصیلی افراد هستند.

  • فضای مجازی :

ارسال نظر

ایمیل شما منتشر نخواهد شد .*